divendres, 19 d’octubre del 2012

Les làmpares màgiques de la Xina

Ahir a la tarda quan el pare va sortir de treballar i aprofitant que feia un dia molt bonic vam anar al Jardí Botànic de Mont-real. Allà, els amics del Jardi Xinés hi feien una exposició sobre la màgia de les làmpares xineses.

 Vam anar-hi amb la Isabel i la Samhjana. No ens ho esperavem i ens vam trobar cua per entrar.
Primer de tot, vam anar als hivernacles. Em vaig impressionar quan vaig veure els càctus, alguns eren molt alts, altres molt estranys, com fets de roba, altres tenien les punxes molt grosses i d'altres molt fines. 
Un cop dins vam trobar una superexposició de carbasses decorades, dels tallers que feien per nens i adults, amb premis inclosos.
L'exposició era dins els hivernacles i no n'hi havia, deu o vint, hi havia centenars de carbasses, grans i petites, rodones, allargades i buterudes, divertides, romantiques, reivindicatives, brillants, algunes que feien por... Allà també hi havia una bruixa que feia un espectacle per nens i nenes. La carbassa que em va agradar més va ser la que representava la Ronde on hi havia i una noria, unes muntanyes russes amb els seus autos plens de gent.
Ja començava a pondre's el sol i el pare ens va fer córrer per arribar al jardi xinès i fer fotos amb la última llum del dia. Jo volia anar a un castell fet de llanternes màgiques dalt d'un turonet, i el pare  deia -ara Martí ara- i quan hi vam anar el camí estava tallat per la gent. Al jardí xinès hi havia  un pont  i un llac preciós ple de figures fetes de papers de colors i llums a l'interior. Vam veure l'Emperador i els seus subdits, un buda, grues, cavallets de mar, geishes, dracs, serps marines, un gall dindi, samurais i moltes altres. Vam anar a un pavello que des de fora feia molta llum però a dins no hi havia res només un taula i tres seient on la Rita, la Samhjana i jo vam seure per sopar un sandwich que la mare ens havia preparat.
Era molt bonic, un espai ple de llum i colors, semblava que fossim a Xina de veritat. 








EL JARDI JAPONÈS.
Vam comprar unes petites lampades i feiem llum al camí cap al jardí japonès que estava tot fosc. Allà no hi havia lampades sinó llums de colors que iluminaven els arbres des de sota i el petit estany de les carpes.  Al pavelló japonès vam fer un taller d'origami i ens van ensenyar a fer un casc de samurai de paper. Cap a la sortida vam trobar un petit bosc on sonava musica de ninjes i els llums s'apagaven i encenien en la foscor i em va fer una mica de por.

Per acomiadar-nos del jardí botanic vam fer una abraçada a un roure americà centenari, per agraïr a la natura canadenca la seva bellesa.

MÉS CARBASSES
A la sortida hi vaig trobar el més xulo de tot el jardi, un petit parc on les carbasses i els fantasmes eren els protagonistes. Vam córrer fins que els pares ens van dir prou, ja eren casi les nou i era hora de tornar.

Martí i Judit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada