dimarts, 23 d’octubre del 2012

Les glaceres de les Rocalloses

l'Athabasca glacier
Quan estàvem de viatge a les Rocalloses, un dia vam llevar-nos i el pare ens va dir: "avui viatjarem per la Carretera de les Glaceres (Icefields parkway)". I vam sortir del Lake Louise cap al nord amb la caravana.

Vam conduir una mica per arribar-hi i vam quedar molt parats quan vam veure la Glacera més gran. Però el que més em va impactar va ser que la glacera s'havia desfet molt en els últims anys. Arribava fins a la carretera l'any 1880, el 1900 una mica més enrera. Però en els últims 40-50 anys havia anat enrere quasi tot el tros que faltava, amb l'amplada i volum que portava de gel!!!

Marca de 1982
Una altra cosa que em va fer agafar una mica de tristesa i de por va ser un rètol al peu de la glacera on explicava la història d'un nen de 9 anys que va desaparèixer en una esquerda del peu de la glacera quan jugava entre el gel. Quan el van poder rescatar, un parell d'hores després, ja era mort de fred. I per això no deixaven passar i avisaven de que era molt perillós.

Però aquesta no era la unica glacera, les Rocalloses són un grup de moltes muntanyes i la majoria força altes i totes tenen glaceres més o menys grans. Les fotos que us posarà el pare us agradaran molt.


Marca de 1992


Des de la glacera actual. Allà on hi ha els arbres és on arribava fa 100 anys
L'Estel organitzant les fites


Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada