dimarts, 23 d’octubre del 2012

Els grans obesos i el menjar sà

Mont-real és una ciutat de contrastos, com Nova York i les grans ciutats americanes. Hem trobat moltes botigues de menjar sà i ecològic, molts supermercats amb grans àrees de menjar natural i light també. Però al costat, grans estanteries de productes greixosos, brioxeria, carns, menjars preparats, dolços, molts dolços, brownies, galetes de tota mena, mantegues i salses a punta pala. Que, tot s'ha de dir, és més barat i sovint més atractiu.

Al carrer, hi veiem molta gent fent esport o desplaçant-se amb bicicleta, però també molta gent grassona amb grans gots de cafè i menjant dolços o entrepans. Es veuen alguns grans obesos que els costa molt caminar. Diuen que n'hi ha més del 10 % i que molts no es poden moure de casa.

Un parell de cops també hem anat al McDonald's!
La veritat és que passejar per les àrees comercials convida a fer un cafè o a menjar alguna cosa. I als llocs on pots parar com el Tim Hortons tenen aparadors plens de brioxeria, al Mc Donalds, et regalen una beguda grossa, si compres una hamburguesa. El govern fa campanyes de sensibilització per una bona alimentació i esport a totes les escoles, i limita el tamany de les begudes als llocs de menjar ràpid.

La Poutine és el fast food d'aquí: patates fregides i salsa greixosa

Un dia vam llegir un article d'una nova malaltia "l'addicció al greix", que a l'igual que el sucre, el tabac o el cafè, crea dependències i provoca a mig i llarg termini malalties de caire important, com les del cor, tensió alta, colesterol, obesitat. Per tant, cal posar-hi voluntat i mirar què es compra i què es menja.

Una cosa que nosaltres no sabiem és que no deixen fer iogurts de gustos (només de fruites i de naturals), perquè consideren que enganyen a la gent perquè no contenen fruita, sinó sucres i colorants.



A la vostra salut.

Judit i Rita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada