dijous, 13 de setembre del 2012

Yellowstone



Per carreteres de Montana
Després de deixar la autocaravana a Calgary, vam anar a l'aeroport a buscar un cotxe de lloguer. Era un FORD blanc molt còmode peró era més petit que el 4x4. Vam sortir de Calgary cap a Yellowstone, passant per mig de camps de color verd. Primer era tot de color verd al Canadà però quan vam arribar a Montana (EUA), tot va passar a estar molt sec, plè de granges i camps grocs perquè ja havien segat els cereals i tot estava pelat. Pel camí vam veure un ranxo que tenia una gorra sobre cada pal de les tanques del voltant. Potser més de cent gorres!!! ho vam trobar molt divertit.

Sec... i sense ningú!
L'entrada del Parc de Yellowstone estava tot sec però hi havia un riu al costat, llavors vam anar a una gespa a dinar i mentre els pares paraven taula, la Rita i jo vam veure una matricula de Hawai. Més tard vam veure un camí d'on sortia aigua calenta que feia molta pudor. El pare feia fotos i va trobar uns ocells que menjaven bacteris d'aquella aigua. Ja us ho explicarem en uns altres posts.

El riu Yellowstone, poc abans d'arribar al Parc
Yellowstone es un volcà molt gros, pero encara que sigui un volcà ens va agradar molt a tots. Vam veure molts bisons i gèisers. Un dia que vam anar a veure geisers vam veure un que es deia Lleó, que em va semblar molt xulo. Despres vem veure unes persones que estaven esperant que explotés un geiser. Nosaltres ens pensavem que no seria gaire xulo i vam passar de llarg, llavors quan ja vem veure altres guèisers vam sentir explotar aquell i ens va impressionar molt. Aquests són els que em van agradar més. Mireu el post següent de la Rita, que explica els gèisers.

L'entrada al Parc
Jo esperava veure el grizzly però em vaig trobar enmig de fonts i calderes d'aigua calenta. Va ser molt xulo quan ens vam banyar en un riu termal, l'aigua era freda però de les vores hi sortine rajolins d'aigua calenta que era molt agradable als peus. Vam tocar un dels sortidors i ens vam cremar les mans.

Quan sortiem de Yellowstone vam veure l'àguila de cap blanc. I un cop fora del parc vam dinar en un bar que feien hamburguesa de bisó o búfal que és el mateix.

Martí
Una veritable Guarda-Parcs!

De la vora del que queda del volcà, mirant cap al centre






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada