dimecres, 5 de setembre del 2012

Hem vist orques!


Una foca petitona
L'orca (Orcinus orca)  és un cetaci membre de la família del dofí oceànic i l'única espècie del seu gènere.
És el segon mamífer (després de l'home) pel que fa la distribució mundial, ja que viu des dels oceans tropicals a l'àrtic. Les orques es desplacen continuament en grups familiars.
Anàvem molt ràpid i el vent ens despentinava
Són carnívores i mengen peixos, tortugues marines, lleons marins i morses. També s'alimenten d'altres cetacis i això fa que l'anomenin la balena assessina o "the killer whale".
Les orques són de colors blanc i negre i tenen taques i ferides a la cua que facilita els científics a poder-les reconèixer individualment.
Quan les orques viuen lliures poden arribar als 80 anys o més, però quan viuen en captivitat no solen passar dels 20.
Una orca, segurament femella o un jove
La família al vaixell
L'orca que ens va sortir ben aprop!
L'embaràs dura entre 12 i 18 mesos. Les cries mesuren entre 2,2 i 2,7 m de longitut i pesen al voltant de 200 kg. El naixement de les dents en les cries s'inicia a les 11 setmanes de vida.
Paisatge de les illes: l'ambient on viuen les orques
La nostra experiència amb les orques va consistir en un viatge en vaixell des de Vancouver fins a les darreres illes abans d'arribar a l'oceà obert, sota l'illa de Vancouver. Vam tardar dues hores a arribar a la zona de les orques i durant el viatge vam poder veure foques i un lleó marí. Segons els encarregats del vaixell vam veure tres orques diferents, les tenien identificades segons les taques a la base de l'aleta. Els científics havien posat nom a totes les orques d'aquest grup familiar (en anglès en diuen "pods").
El que més em va impressionar va ser veure una de les orques saltar prop del nostre vaixell.
Va ser una experiència inoblidable per tots.
A la piscina de l'apartament juguem a the killer whale i els pares ens agafen a coll com si fossin les orques i ens llencen un tros enllà dins l'aigua. Ens ho passem molt bé!!
Una pila de foques!
Rita


1 comentari: