dimecres, 5 de setembre del 2012

Eleccions d'ahir...

Al final els resultats han estat: PQ 54 escons, PLQ 50 escons, i CAQ 19 escons. QS ha tret 2 escons. La diferència en %s és bastant minsa, 31.9 vs 31.2% per PQ/PLQ.

Tot i això, en Charest sembla ser que dimitirà (ha estat cap de govern desdel 2003...)

Però el PQ podrà fer govern alternant acords amb el PLQ i amb el CAQ, o això diuen.

Dues coses són interessants:

- La candidata del PQ celebra la roda de premsa i reuneix els electors a Mont-real, no pas a Quebec, que és la capital. Això demostra que MTL segueix sent la capital "real" del Quebec.

- Una persona ha entrat a la celebració, i ha disparat uns trets matant una altra persona. A tots els diaris de Catalunya, i als d'Espanya, es presenta la notícia en portada com si hagués estat un atemptat. Als diaris d'aquí aquesta és una notícia menor, una mica amagada. Sembla que un paio va entrar per la porta de servei i va disparar lluny d'on hi havia la nova prémier, matant un treballador del local i ferint-ne un altre. La poli el va enganxar de seguida, però els guardespatlles de la líder del PQ la van apartar i amagar i la festa es va acabar en sec. Però qun remenes la història una mica, a un lloc he trobat que diu que duia un fusell A47... i a un altre lloc que va cridar en francès amb accent anglès "Els anglesos s'estan despertant!".  Així que realment no sé si és una cosa seriosa que la poli i els polítics han decidit que no en faran propaganda, o és l'acció irrellevant d'un tarat...

Pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada