dijous, 13 de setembre del 2012

Els guèisers


l'Old Faithful
l'Old Faithful
Un  guéiser o hotspring és una sortida d'aigua calenta i de vapor, emesa violentament i periòdicament per una xemeneia especial. És com una olla a presió d'aigua termal que ve de dins la terra.
Existeixen prop de 100 guéisers arreu del planeta, prop de la meitat al Parc Nacional de Yellowstone, EUA.

l'Old Faithful
l'Old Faithful
Nosaltres vam anar a Yellowstone sense saber que ens trobariem tants i tants guèisers. El pare ens va proposar de fer una excursió per veure diferents tipus de guèisers i calderes, entre els quals n'hi havia  dels més importants del món. Quan passavem pel costat de les calderes sentiem com una bafarada d'aire calent i amb el sol et fregies com un ou ferrat. Hi havien zones que la mare deia que estavem a les calderes del Pere Botero de tantes calderes on bullía l'aigua i tanta calor que feia...semblava l'infern!!!. Unes feien xup-xup i altres tenien petits sortidors, però les que explotaven de cop i volta eren les més impressionants, ho esquitxàven tot. Al cap d'una estona ja teniem gana i com que el pare no ens deixava parar, somniavem que posàvem l'olla  i els macarrons  a la caldera, nyam nyam!!.

El Grand Guèiser
L'Old Faithful ens va agradar molt peró és que és molt conegut perqué surt cada hora justa i a la gent li agrada molt. De fet, el podeu veure per una webcam, aquí.
El del Lleó

A mi el que em va agradar més va ser el Grand Geyser que erupciona durant 10 minuts de manera explosiva i  ho fa cada 8 o 12 hores. Vam tenir la sort que erupcionés quan nosaltres erem aprop. Va ser impresionant, agafava alçades de 30 i 40 metres.

El Guèiser del lleó també va ser molt xulo i a més hi vam veure l'arc de Sant Martí reflectit.

Rita




El del Lleó





2 comentaris: