divendres, 28 de setembre del 2012

Els cowboys de Montana

Paisatge del Sud d'Alberta
Els cowboys de Montana són tal com surten a les peŀlícules. Porten pantalons texans amb unes proteccions de pell. Camisa de cotó llisa o de quadres, i armilla de cuir. Porten botes camperes fins a mitja cama amb unes punxes al taló que es diuen esperons, per punxar al cavall perquè corri més. També porten barret típic de cowboy i un mocador al coll per eixugar la suor i per tapar-se la boca quan s'aixeca pols.

Vam parar al poble de Pincher Creek, plè de cases de fusta, baixetes i una mica velles, carrers plen de pols, mig desertics i una benzinera amb llums de neó. Jo vaig veure uns cowboys que perseguien una vaca que s'escapava del seu grup, però eren de cartró. Els restaurants i les botigues també feien referència al món dels vaquers.
Monument als cowboys

Al voltant del poble estava ple de "Ranchs". Els Ranchos són les propietats dels vaquers i vaqueres. Tenen grans extensions de terreny per pastures de les vaques i cultivar fent i altres cereals. Una casa de fusta gran amb una mica de jardí al voltant, l'estable dels cavalls i el de les vaques. Tenen tractors i altres màquines de llaurar, 3 o 4 pickups 4x4, tot envoltat de tanques.
Estava tot molt sec perquè no havia plogut en tot l'estiu i s'havien endut les vaques a la muntanya. 


Allà va ser on vam descobrir una nova espècie d'animal: la Vaca Panda !!! Unes vaques la meitat blanuqes i la meitat negres...

 M'hagués agradat passar un cap de setmana cowboy, és a dir, muntant a cavall pels prats portant les vaques a la muntanya, dormint al ras, vora el foc i fent una barbacoa el diumenge.
El Motel de Pincher Creek
Tipi dels indis BlackFoot de Montana
Quan sigui gran i sàpiga muntar a cavall tornaré a l'oest americà, i vindré amb l'avi Miquel que farà de John Wayne. Per cert, Felicitats AVI per Sant Miquel !

Martí


Graners del Sud 'Alberta

Graners a Montana



1 comentari: