dissabte, 15 de setembre del 2012

Quartier Danses

Dimecres va començar el festival de dansa de Montréal, però com que vam estar tan concentrats en com responia la premsa interncional a la diada, no ens en vam ni adonar. A més, és un festival de petit format, pocs espectacles en conjunt, alguns gratuits i alguns pagant. Diguem que és la germana petita dels festivals. Hi ha molts grups de Montreal i de la resta de Canada però també hi ha algún grup estranger i entre ells KUKAI KONPAINIA del País Basc.

Ens va fer gràcia anar-los a veure.

L'espectacle es va fer a peu de carrer, a la Place des Festivals, sense tarima ni res, quatre nois amb texans i jaqueta de pell (tipus kinki), estètica basca total.


Van presentar un espectacle preciós, plè d'energia, on barrejava la dansa més agresiva de carrer amb la més folklorica . Dansa contemporania amb unes fortes arrels a la tradició basca. És a dir que es notava que aquells nois tenien moltes hores d'esbart al poble ballant l'aurresku i el fandango basc.

I, òbviament, van presentar l'espectacle en euskera i francès, dient que eren del País Basc. La paraula amb la E- no la van fer servir mai.

Aquí us deixo amb unes fotos, la setmana que ve anirem a veure un altre grup.

Judit





2 comentaris:

  1. espectacles així dónen "vidilla" pel carrer no?...passa sovint de trobar aquest o altres tipus d'espectacles ?

    Montse

    ResponElimina
  2. siiii, des del mes de maig no hem parat de participar en molts festivals. N'hi ha de més grossos i de més petits com aquest.

    J+R+M

    ResponElimina