diumenge, 2 de setembre del 2012

The Icefields parkway - L'autopista dels camps de gel

Fins l'any 1940, les ciutats de Banff (a uns 150 km de Calgary) i la de Jasper (a uns 150 km d'Edmonton) no estaven unidees per cap carretera. Són les dues capitals de les Muntanyes Rocalloses, i estan més o menys a la mateixa longitud. I són les portes d'entrada a les muntanyes. Però a partir de 1931 el govern de Canada va utilitzar aturats als quals pagava 20 centaus er dia de feina per construir una carretera que havia de ser només turística (els camions no hi poden passar), i que havia d'unir les dues poblacions anant paral.lela a l'eix de les muntanyes.

L'anomenen l'Icefields Parkway (o Highway 93), i té 232 km de llargada. Diuen d'ella que és "el viatge més espectacular del món"... i a fe de déu que és espectacular. Passa per llacs increïbles i a la vora de glaceres immenses (que us explicarem a un altre post), està plena d'animals (allà vam veure l'ós negre), i plena de turistes també...

Malgrat ser una carretera de muntanya (plena de neu a l'hivern), és molt ample, i plena de llocs per aturar-se. No fa gaires pujades ni baixades, només un parell de cops s'enfila de valent. I com totes les carreteres d'amèrica, té els vorals molt amples. Surt d'una altitud de vora els 1400 metres, i arriva als 2100 a dos passos de muntanya, per baixar vora dels 1000 a Jasper. Entre nosaltres deiem que era com una versió extesa en l'espai, de les Dolomites, on sí que pujaves i baixaves molt en pocs km.
Aquest és el Peyto Lake, un dels més bonics de la zona

Ens vam parar mil cops i vam veure paisatges preciosos. Us en deixem uns quants de la primera meitat del viatge.

Pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada