dimecres, 16 de maig del 2012

Visita al Biodôme

Aquest es el Biodôme vist des de dalt
La capibara
És un zoològic una mica especial. No és com els d'aquí. És una cúpula on a dins s'hi troben 4 ambients naturals diferents. Abans d'entrar ens van donar un llapis i un folletó amb totes les aus que es poden veure. Al primer espai on vam entrar era la selva tropical ( forêt tropicale humide ) on hi feia una calor insuportable. A part de tots els ocells de la llista vam veure una mona pèl-roja i mones negres, cocodrils, tortugues i capibares. D'els ocells vam veure: uns ibis preciosos, espatula rosada, l'ànec brasiler, l'agamí d'ala grisa (Agami trompette), el bitó del sol (Caurale solei), la polla d'aigua (Gallinule poule-d'eau), la jacana sud-americana (Jacana noir), els papagais verd i vermell, el tucà verd, i algun ocellet més. 
aquests són els tucans


aquest es el linx
En el bosc de les Laurentides, típic del Quèbec hi vam veure llúdrigues, castors, eriçons, i linx. De les aus vam veure: l'ànec Canadenc, el bernat pescaire d'Amèrica i diversos ocellets petitons. A l'ambient maritim del Golf de Saint-Laurent vam veure esturions, mantes, eriçons de mar, estrelles, tomaquets, pepinos de mar, i altres. D'aus en vam trobar 15 tipus diferents, sis de les quals eren ànecs i altres ocells marítims. 

L'últim dels ambients va ser el de les costes àrtiques i antàrtiques. Aquest és el més divertit. Vam trobar el Guillemot, el fraret, el petit pingüí, el Macareux moine, el King eider, pingüí rei, el Manchot papou, el Gorfou doré i l'ultim és el Gorfou sauteur du Nord.

Tot plegat va ser molt divertit. Si mai veniu a Montréal, no us ho perdeu!!!
els frarets i l'Estel

Rita

3 comentaris:

  1. Eiiii,
    El Fraret nosaltres el varem veure in live a Escocia. Una passada. son tan curiosos com nosaltres, i s'acosten molt. Pero sempre l'havia imaginat més gran...
    Jordi i Isa

    ResponElimina
  2. són monissims, i tal com es mouen recorden l'Estel. Per això els hem posat junts.
    Judit i Rita

    ResponElimina
  3. POBRE ESTEL!! QUINA COMPARACIOOO!!!

    ResponElimina