dimarts, 22 de maig del 2012

Els Esquirols Llistats


Un esquirol llistat que en ve a veure

Ahir vam anar a la muntanya Mont Saint-Hilaire. Ja us ho explicarem en una altra entrada però el que ens va cridar més l'atenció eren una mena d'esquirols petits com ratolins. Són els que els anglesos anomenen "chipmunks". Són animals del gènere Tamia (es diuen així també en francés), mentre en català es diuen esquirols llistats.
Són petitons, fan  de 12 a 15 cm de llarg i 9 d'alçada aproximadament. Pesen de 65 a 120 g. Són semblants als esquirols però amb unes ratlles blanques i negres molt característiques que van de la cara fins al final de l'esquena.
Viuen als boscos de caducifolis i en zones de matolls. Sovint estan en els arbres però acostumen a estar a terra buscant menjar per guardar-lo a sota terra per a l'hivern. Quan els hi donen menjar se'l guarden a les galtes per dur-lo a un lloc on fan un forat a terra l'escupen i l'enterren. S'assemblen una mica a l'Estel que està tot el dia obrint calaixos, agafant coses, i portant-les cap a forats i amagatalls on hi descobrim acumulats vestits de Barbie, pastanagues i endolls...

Mireu quina monada!

Les galtes plenes de menjar!
Són solitaris menys les mares i els fills que sempre van junts. Solen viure uns tres anys en l'hàbitat natural i fins a vuit anys en captivitat. I cada embaràs els dura 30 dies. En tenen dos cada any, un a l'abril-maig i l'altra a l'agost. Mengen bulbs, fruits, anous, insectes, carn i ous.
Rita

2 comentaris:

  1. La Rita no us ha explicat que diumenge en vam veure tres de petitons amb la seva mare, fet que poca gent pot veure...so cute...que diuen aquí, és a dir, que monos!!

    ResponElimina
  2. 30 DIES D'EMBARAS I DOS A LANY. QUE BE NO???

    ResponElimina