dijous, 28 de juny del 2012

El lacrosse

Imatges de les eines de jugar a lacrosse, tretes del
Museu d'Ottawa
Aquesta setmana anem a un campus d'esports. És el campus d'esports de McGill, la universitat anglòfona on el pare va estudiar fa molts anys.

Hi fem bèisbol, rugbi, natació, tennis, bàsquet, futbol, "dodgeball" (que és el nom que li donen al joc de matar), "ga ga ball" que ja us l'explicarem, i un esport molt xulo que s'anomena lacrosse.

Lliga professional. D'aquí.
EL lacrosse és un esport que ve dels indis. Es fa servir un pal amb una xarxa a la punta on es manté la pilota fins poder marcar un gol. Els pals s'anomenen "crosses" i d'aquí el nom de l'esport.


Indis jugant a una cosa semblant. Tret d'aquí
Els jugadors de veritat van equipats com els de rugbi... i és que els indis que el van inventar jugaven molt brut, i es dedicaven a estobar-se amb els pals. De fet, s'agafa la pilota amb la xarxa del terra (com si escombressis)  i es fa palanca amb el cos enviant-la tant lluny com es pugui... i si hi ha algú aprop reb un cop de crossa!

Es tracta de colocar la pilota, de mida de les de tennis, en una porteria una mica més gran que les d'hoquei. I s'hi val una mica tot, coms amb la crossa o amb el cos per evitar-ho.

Ara és esport nacional del Canadà, tot i que hi juga molta menys gent que a hoquei o fins i tot a futbol...

Rita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada