dijous, 21 de juny del 2012

Els Amish

Tota la família
Resulta que vam trobar una pila d’Amish a les cascades del Niàgara i jo em pensava que eren actors que anaven a fer una actuació com els de l’"Upper Canada Village" !


Un home jove però casat
Són un poble que defensen la vida senzilla i el pacifisme. Creuen literalment en el nou Testament. Són predominantment suïsos i molts parlen llengua alemanya.


Una parella grans
Tots els nois van vestits amb camisa llisa clara i de màniga llarga. Han de portar pantalons llargs de cotó negres o foscos amb uns tirants elàstics, sense cinturons. Van tots amb el mateix tallat de cabell i un barret de pagès. Abans de casar-se no poden portar barba i després de casar-se només poden dur barba sense bigoti. Les dones han d'anar amb vestit llarg de màniga llarga, mitges de cotó negre, sabates negres. No es tallen mai el cabell i se'l recullen sempre sota una còfia de color blanc. No porten joies ni res per lluir.


Dos que sí i dues que no
Viuen del què fan ells mateixos, que vol dir que no compren massa coses. Que ells es fan la roba, el pa, les conserves i tenen les seves botigues per comprar els estris que no es poden fer.


Un noi i una noia joves
Només es poden casar amb persones Amish i quan una parella es casa tot el poble es posa d'acord per construir-los la casa.


Noies
No tenen electricitat, fan servir espelmes. No tenen cotxes ni res de motor que els ajudi a les feines del camp. Això sí, van anar tot el poble a visitar les cascades del Niàgara i el pare va veure que van pagar amb tarja de crèdit!!!


A mi em semblen divertits perquè xoca molt veure'ls enmig de tots els turistes i més amb la roba tan xula que hi ha, que vagin tan senzills i tapats a l'estiu !!!

Rita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada