diumenge, 26 d’agost del 2012

Les escales del metro...

Avui ens ha demanat per una enquesta què ens semblava el centre de Mont-real per anar amb cotxet. Aprofitem per dir aquí el què els hem dit...


Les maleïdes i insolidàries escales del Metro són una incongruent  i incomprensible barrera per una ciutat oberta i cosmopolita com Mont-real. Una ciutat on fins i tot hi ha plana web del metro escrita en català!!!!

No hi ha ascensors per accedir a les vies del metro, ni montacàrregues , això fa que les persones amb disminució quedin excloses d'aquest transport públic. I que les que anem amb carros de comprar o carros de bebés haguem de dur-los a coll en les inacabables escales. Perquè tan sols algunes sortides de metro tenen escales mecaniques i no en tots els trams.

Per contra, tots els autobusos són adaptats i la major part de gent amb minusvalies porten cadires electriques motoritzades. Però això no treu que el metro hagi d'estar adaptat ja que els trajectes amb metro i autobús són diferents i el trànsit al centre de la ciutat és força atapeït.

Hi ha qui em dona com a excusa el fet que són moltes les estacions, i que tenen diferents nivells i molta la despesa publica en carreteres cada primavera (per reconstruir l'asfalt malmès pel gel i la neu). Però el cas és que no s'ha fet l'esforç de posar un ascensor ni en les estacions més concorregudes.

És cert que la població de Mont-real és molt amable i t'ofereixen ajuda quan et veuen apurada o amb el carro, o t'obren portes... És molt d'agraïr. Per altra banda, contrasta amb el fet que tots i cadascun dels edificis comercials o privats tenen portes d'accès al public amb botons per gent minusvalida que t'obren la porta automaticament, ascensors, rampes i lavabos adaptats a la majoria de llocs.

Ja sé que el govern actual de de la ciutat, de dretes, no farà res al respecte però ningú em treu el dret de rondinar!!

Judit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada