dimecres, 29 d’agost del 2012

El Mont Robson, el més alt que vam veure


La cara Nord amb la glacera, la cara oest i el Berg Lake.
Foto treta d'aquí.
El dia que vam marxar de Jasper per anar cap a Vancouver vam veure una muntanya impresionant: el Mount-Robson.

El Mount-Robson és la muntanya més alta de les "Canadian Rockies" i té 3.954 m.

Els primers habitants de la zona l'anomenaven Yuh-hai-ha-kun o  "La Muntanya de la carretera en espiral". Per la cara que la vam veure és ben espectacular. No hi ha cap via fàcil per pujar-la, i diuen que té una taxa d'èxit de només el 10%. Nosaltres li vam veure la cara Sud, però el més espectacular és la cara Oest (molt vertical) i la gran glacera que baixa al Nord fins a un llac (Berg Lake) que ha de ser xulíssim... Hi anirem quan siguem grans.


Rainbow range és el nom del grup de muntanyes on està situada i és de les Rockies, el que queda més a prop de la costa de les Canadian Rockies.  D'esquerra a dreta : Whitehorn Mountain, Valley Of A Thousand Falls Mount Robson, Resplendent Mountain.

La cara Sud que vam veure nosaltres
No és ni de lluny la muntanya més alta del Canadà. Al Yukon, i a la frontera amb Alaska, hi ha una colla de muntanyes amb quasi 6.000 m. La més alta és el Mount Logan (5959 m). Fins i tot si descomptem aquestes muntanyes (anomenades St Elias), encara n'hi ha una dins de British Columbia (al Nord, a la costa), que es diu Mt. Waddington i la supera per poc (4.019 m).

Rita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada