dimecres, 29 d’agost del 2012

El Coiot

Un coiot. La imatge l'hem treta d'aquest blog.

El coiot és un mamífer que pertany a la família dels cànids, el seu nom en llatí, Canis latrans vol dir "gos lladrador". Es troba per tota l'Amèrica del Nord i Central.

Morfologia
Mesura menys de 60 cm d'altura. Pesa entre 10 i 25 kg, amb 15 kg de promig. El seu color varia des del gris fins al canyella, de vegades amb un tint vermellós. El que vaig veire jo era com una guineu una moca grossa. De fet al començament ens vam pensar que era una guineu.

Les orelles i el musell semblen llargs en relació al seu cap. Es diferencia del llop gris perquè és més esvelt i té la cua més espessa i ampla. És molt prim i sembla desnodrit.
Foto de Rebecca Richards

Aparellament
S'aparella per tota la vida i ho fa al mes de febrer. Tenen de 4 a 6 cadells per ventrada i solen parir a la primavera, entre abril i maig. Els petits aprenen a caçar quan tenen entre 2 i 3 mesos.

Nutrició
Són omnivors. Mengen mamífers petits, mussaranyes, talpons, i conills petits. També insectes, fruites, herbes i altres vegetals.

Curiositats
Els seus lladrucs són característics i semblen xiscles. És més fàcil sentir-lo que veure'l però jo el vaig veure i no pas sentir!!!

Però el pare no va ser capaç de fer-li una fotografia...

Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada