dimarts, 10 de juliol del 2012

Vivint en un poble canadenc de fa un segle i mig...

L'església anglicana
L'Upper Canada Village és un parc temàtic sobre la vida als pobles de Canadà al 1860. Està situat a Morrisburg, al sud de Montreal, en direcció  a Toronto.

Està muntat com un autèntic poble d'aquella època, simulant la distribució, i la construcció dels diferents edificis segons arxius històrics de diferents pobles. No només això sino que una de les esglésies i algunes cases que estaven en bon estat de conservació es van traslladar senceres des dels pobles d'origen.
Una habitació de la casa del reverend

A l'entrar s'hi troba un museu d'objectes i estris de l'època que diverses persones individuals o entitats han donat. des de gerros, llibre, carros, vestits, trastos de cuina, eines del camp. Però tot el poble és un museu i no només això sino que el propi poble és productor de formatges, mantega, llana, robes, vestits, pans, cassoles i pots, cadires i mobles, diaris de l'època i pamflets, pastissos i cookies. I el que en treuen serveix pel manteniment del propi centre i de les seves millores a banda de les subvencions del govern per ser un centre de difusió de la història del Canadà.
Una visitant....

Vam passar-hi unes quatre hores i això que no ens vam distreure massa pel camí. Vam visitar les esglesies, catòlica i l'anglicana, la casa del reverend, del sabater, del moliner, del forner, del fuster i del metge. A les dues o tres granges de bestiar, a l'escola, a la casa dels rics i a la botiga on tenien de tot, a casa de la modista i de la mestra, a la taverna-hostal i a l'oficina de correus. I els telers i els molins que anaven amb l'aigua d'un petit embassament

El molí
Tothom anava vestit d'època, parlava i es comportava segons el seu paper al poble i feien les activitats que se suposava que feien a l'hora que tocava. Vam trobar dones fent la neteja de casa mentre tenien les cookies al forn, altres cosint o tocant el piano, homes carregant llenya o munyint les vaques o llaurant el sòl. La mestra ens va enganxar i ens va fer la classe del primer dia. Va renyar les noies que ensenyaven les cames, els nois que duien els dits i les ungles bruts, i ens va ensenyar algunes lliçons. Després va tocar la campana i vam poder marxar.... Ah, també ens va ensenyar quins eren els càstigs que es feien als nens...

El sabater treballant

Tots i cadascun dels actors sabia perfectament tota la informació sobre el seu paper i l'entorn en què vivien i els visitants no paravem de fer preguntes per saber-ne més.
La botiga d'andròmines d'estany
Els preus de la taverna

Va ser una visita molt curiosa i divertida, tots ho vam passar molt bé, a peu i dalt del carro.
La Rita es va sorpendre i il.lusionar quan va saber que allà hi podies celebrar el teu casament vestint amb roba de l'època.

Judit

La botiga de tot

el forner treballant

El metge i el seu instrumental

La modista


Gent del poble
Pagès i els bous
Pagesos forasters
La senyora fent galetes de mantega
La mestra...

...i les alumnes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada