dimecres, 25 de juliol del 2012

Vive le Québec libre!!!

Tal dia com ahir de l'any 1967, Charles de Gaulle, president de França va pujar al balcó de l'ajuntament de Mont-real, i va cridar "Vive le Québec libre!", amb especial ènfasi a la paraula "libre". De Gaulle era a Mont-real per visitar l'Exposició Universal del 67. I el fet que cridés això a la gentada acumulada a la plaça es va entendre com un suport explícit a la independència del Quebec.

De Gaulle, tot i ser el cap d'un estat, no va voler visitar Ottawa, la capital del Canadà, sino que va arribar a Quebec directament, en una altra mostra de suport als quebequesos, aleshores bastant empipats amb el govern de Lester Pearson. Es va muntar un bon pollastre diplomàtic i la frase de de Gaulle ha quedat gravada a la petita història del Quebec.

És un bon dia per recordar aquests fets. EL dia en que Catalunya ha hagut d'anar a Madrid a demanar que, sisplau, ens deixin una part dels NOSTRES diners per a que poguem pagar el deute. I ens els deixaran però "compte amb què els gastem". El dia que, potser, s'ha avançat cap a la independència, malgrat el pallasso que mana al PSC, que ja ens el coneixem bé a Terrassa.

Una altra cosa és que els fets de 1967 il.lustren ben clarament la hipocresia dels polítics. Mentre De Gaulle estimulava l'independentisme dels quebequesos, i defensava la seva llengua, a casa seva impedia qualsevol veleïtat independentista de catalans, bascos, occitans, bretons, corsos i etc. i s'ho feia venir bé per a que aquests consideressin les seves llengues com a llengües de segona categoria.

I després es preguntaran per què els politics tenen tant mala premsa...

Pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada