diumenge, 8 de juliol del 2012

Els festivals de l'estiu de Mont-real

Espectacle de circ al carrer, del festival "Complétemet cirque!"
Si hi ha una cosa espectacular a la ciutat de Mont-real és la quantitat de festivals de carrer que s'organitzen durant l'estiu.

Escenari i l'UQAM il.luminada
Va començar fa 15 dies amb les "FrancoFolies" un festival de la cançó en francès que omplia els carrers del centre cada vespre. Molts dels músics i tècnics s'allotjaven al nostre edifici d'apartaments, i cada dia compartiem l'ascencor amb guitarres, contrabaixos i penjats de tota mena. A nosaltres aquesta música no ens agrada massa i no ho vam disfrutar molt. Però aquestes dues darreres setmanes hem tingut el Festival Internacional de Jazz de Mont-real.

I això ja són paraules grosses.
Llegendes del jazz que han tocat a Mont-real
Un grup en acció
Orgone
Són 10 dies amb moltíssimes actuacions a llocs tancats i també al carrer. Hi han actuat Pegasus, Manel Camp, Maria del Mar Bonet... i moltíssima cosa de jazz amb criteris més o menys laxes (en Ferran anava cada vespre a veure blues). La cosa és tant important que han arreglat els carrers al voltant de la Place des Arts per aquest i els altres festivals. Això és a costat de l'UQAM on treballo, i a 5 minuts de casa... i una de les places es manté sense mobiliari només per al festival (l'anomenen Place des Festivals), la va inaugurar fa tres anys Stevie Wonder!. I és que el Festival de jazz de Mont-real té el rècord Guinness com a Festival de Jazz més gran del món... i s'hi reuneix una gentada...mireu la foto aèria... I la veritat es que hi ha una seguretat enorme, moltíssima gent organitzant, llocs per prendre el que vulguis beure, pantalles gegants, so alt però no escandalós, il.luminacions dels edificis del costat (inclosa la UQAM), una bona pila de disseny... ens va cridar l'atenció que cinc dies abans de començar el festival tot aparentava estar muntat!!!

El gat-nota/mascota que ens agrada molt


No s'havia acabat el Festival de jazz (la 30ena edició enguany) , i ha començat el Festival de circ, "Complétement Cirque" organitzat pel centre de creació de la gent del Cirque du Soleil, el ToHu, que és aquí a Mont-real. Però el cao de setmana anem al Parc Jean Drapeau (ja veure un altre explicació) i hi trobem els Weekends du Monde. El cap de setmana vinent tenim el Festival Nuits d'Africa, i després el festival de Percussions.


El grup Orgone
I sense temps per respirar, comença el Festival Juste pour Rire/Just for Laughs que potser us sona per els programes de televisió on enreden el personal (molts han estat filmats a Mont-real mateix).

Ah, i me n'oblidava, tot el mes de Juliol tenim el Concurs Internacional de Focs d'artifici de Mont-real, dos cops per setmana...


I tot plegat s'caba a finals d'Agost amb el Festival Internacional des Films du Monde...  un festival de cinema una mica diferent, on es mostren moltes pel.lícules dels països que no són els de sempre...
Foto-aèria de la gentada. Treta d'aquí.


I és que.... no donem l'abast!!!!!!!!
La nostra pituca passant-s'ho bé


Pep

1 comentari:

  1. Ostres cuantes coses. en el festival de circ segur que s'ho passaran d'allò més bé i a lo millor els hi ensenyan a fer alguna coseta i tot. aburrits no estareu!! un petonas familia!!

    ResponElimina