dimarts, 24 de juliol del 2012

Canada Day a la capital...

Fa una colla de diumenges era 1 de Juliol i vam anar a Ottawa, on hi celebraven el Canada Day. Una munió de banderes candenques i de gent vestida o pintada amb els colors de Canadà (vermell i blanc).

Jo no recordava haver vist la festa d'aquesta manera. L'any 1991 vaig ser a Ottawa i sí que hi havia banderes, però no aquesta exageració que hi vam veure. Per tot arreu... sobretot a la cara i les espatlles d'universitaris i postadolescents a punt d'estar molt borratxos. Vam aparcar a un carrer petit del centre, vora del Byward Market. Davant hi havia una caseta petita on es celebrava una festa d'estudiants... eren les 5 de la tarda d'un dia d'estiu (no es fa fosc fins passades les 9 del vespre) i estaven tots i totes, vestits de vermell i blanc, amb una cervesa a la mà, rient i fent xerinol.la, aplaudint-me quan vaig aparcar, i amb una pila inhumana de caixes de cervesa a l'entrada. Com estaran a les 11 de la nit?

Ha coincidit que la selecció espanyola de futbol ha guanyat l'Eurocopa. I m'ha recordat les festes "no nacionalistes" de Madrid... Serà casualitat que com més de dretes són els governs (el d'Stephen Harper ho és moooolt de dretes) més s'ho fan venir per omplir el cap de la jovenalla de nacionalisme banal?  oh, i no només jovenalla.... hem vist molta gent gran amb banderes, samarretes, barrets i altra parafernàlia vermella i blanca.

Després de fer el berenar al Byward Market hem tornat a Mont-real. Aquí ningú no duia banderes, ni canadenques ni quebequeses. No semblava pas "Canada Day". Qui no vulgui creure's que això és diferent, que no s'ho cregui. Però a fe de déu que Mont-real i el Quebec són diferents de Canadà... I sabeu què...? m'ha recordat uns altres llocs del món, on també hi ha "nonacionalistes" que pengen banderes enormes i fan lleis de banderes i s'apressen a obligar tots els ajuntaments a que hi hagi la bandera. La seva bandera...


Fa una mica d'angúnia, tot plegat...

Pep


1 comentari:

  1. Hola família,
    Me n'alegro molt que us vagi bé l'aventura pel Quebec i Canadà. Pel que aneu explicant us ho esteu passant genial! Però com està la situació econòmica per aquí? Us ho dic perquè avui Catalunya ha demanat ser intervinguda per un Estat que ja ho està des de Brusel.les. Per tant, la cosa no pinta gens bé. Potser us val més la pena estar-vos una temporada més llarga per aquí. Je, je! És broma! Per aquí hi ha gent que pensa seriosament la possibilitat de marxar.
    Petons i abraçades!
    Laia, Queralt, Jaume i Rosa

    ResponElimina