dimecres, 25 de juliol del 2012

Castells de focs!

A vegades penso que la gent de la ciutat de Mont-real són bastant espavilats.

No fan un castell de focs com fem nosaltres per la festa major, no... Fan un concurs. Amb la qual cosa, cada estiu tenen entre 8 i 10 sessions de castells de focs. Amb la idea del concurs, els participants que venen de tot el món, fan el possible per fer el millor castell  (i així que se'ls contracti a molts llocs). I probablement a la ciutat els castells amb les darreres novetats els surten més barats del compte. és una mica com el Mercat de Música Viva de Vic o el d'espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa...

Enguany hi han participat empreses de Suïssa, Canadà, Grècia, França, Itàlia, Estats Units, Japó, de Portugal... fan els castells a una illa del Sant Laurent, a costat del Parc d'atraccions. es pot pagar per veure'ls d'aprop, però des de la banda de la ciutat que dona al riu es veuen la mar de bé. I hi ha una estació de metro a uns 300 metres. I a més ens van donar un passi nocturn gratuït pel metro durant tot l'estiu. O sigui que oli en un llum i cap al Castell d'ahir vam anar.

Com a país ben civilitzat, fins i tot se sentia la música bé allà on erem (havien posat altaveus). I malgrat que erem una gentada, el metro ens va absorbir perfectament bé. Us deixem amb algunes imatges que vam prendre del Castell de Portugal. A mi em van sorprndre els colors: carbassa, verd, lila... colors que no era conscient d'haver vist als focs...

S'ha de dir que a l'estel li van semblar ben poc interessants, i als 5 minuts ja feia que no amb el cap, que això a ella no li impressionava!

La gent grava els focs i els posa a youtube, i també tenen plana de facebook amb les millors imatges... suposo que millors que les meves.

Pep








1 comentari:

  1. hola a tots!!!
    jo quan estava a estats uinits amb la meva familia tambe els vam veure

    ResponElimina